Home 01/2027-072 info@quadratum.hr

Novosti

Veljača 08

25 godina od izuma prvog SOLATUBE svjetlarnika

25 godina SOLATUBE svjetlarnika

Solatube® International Inc, svjetski lider u proizvodnji i prodaji sustava za dovod dnevnog svjetla, slavi svoju 25. godišnjicu.

Tvrtka je 1990. izumila, a 1991. godine montirala prvi svjetlarnik za dovod dnevnog svjetla, koji se danas prodaje u više do 120 zemalja diljem svijeta.

Solatube je cjevasti krovni svjetlarnik koji skuplja i prenosi dnevno svjetlo u domove i poslovne zgrade, stvarajući tako potpuno novu kategoriju u industriji rasvjete.

Solatube sustavi sada se vrlo često instaliraju zbog uštede energije i održivosti u stambenim i poslovnim prostorima u više od 120 zemalja.

Koristeći vlastitu patentiranu tehnologiju, Solatube sustavi skupljanju dnevno svjetlo na krovu, te kroz visokoreflektirajuće cijevi prenose i ravnomjerno, kroz difuzor na stropu, raspršuju svjetlost u prostoru. Solatube sustavi instalirani su gotovo u svim prostorima, od kuće do skladišta, školama, uredima, proizvodnim pogonima, muzejima, vladinim zgradama, u svakom dijelu svijeta.

"Toliko se toga promijenilo u posljednjih 25 godina", rekao je ispred Solatube International izvršni direktor i suosnivač David Rillie. "Kada smo izmislili cjevasti sustav za prijenos dnevnog svjetla u kasnim 1980-ih, termin korištenja dnevnog svjetla nije nitko ni spominjao; sada je sveprisutan. Mi pristupamo razvoju proizvoda i inovacija s istim žarom kao što smo to činili tada, donoseći tehnološki napredak koji mijenja način na koji milijuni ljudi diljem svijeta uživa u dnevnom svjetlu."

Prvi Solatube sustav dnevnog svjetla je prodan 1991., a milijuni su ih do danas instalirani.

Više o Solatube

Povratak »