Home 01/2027-072 info@quadratum.hr

O Solatube

Solatube je sustav koji prenosi dnevno svjetlo u unutarnje prostorije doma ili radnog prostora i tijekom dana je odlično rješenje za osvjetljenje svih prostorija koje nemaju izvor dnevnog svjetla ili nemaju dovoljno svjetla za boravak i rad.

Koristi samo sunčevu svjetlost za rasvjetu od izlaska do zalaska sunca, štedi električnu energiju i utječe na dobro zdravlje i raspoloženje ljudi.

Za samo nekoliko sati, uz jednostavnu i brzu ugradnju, pretvara tamne unutarnje prostorije u lijep i vrlo ugodan prostor.


Kako funkcionira Solatube?

Solatube hvata sunčeve zrake kroz kupolu na krovu, preusmjerava ih u visoko reflektirajuće cijevi, te preko stropnog raspršivača učinkovito osvjetljava prostoriju. Patentirana tehnologija Raybender® 3000 na kupoli povećava količinu uhvaćene svjetlosti, a odbojna površina LightTracker™ hvata sunčeve zrake i kad je sunce nisko u zimskim mjesecima.


Prednosti Solatube sustava

  • Minimalna toplinska provodljivost
  • Prirodna se svjetlost ravnomjerno raspršuje po prostoru
  • Ne propušta štetne UV zrake
  • Najzrcalniji materijal na svijetu (refleksija 99,7%)
  • Prijenos dnevne svjetlosti od krova do stropa u dužini do 30 m
  • Kad se sustav ispravno montira ne zahtjeva nikakvo održavanje
  • Jednostavna ugradnja u postojeće ili nove objekte
  • 10-godišnje jamstvo na sve sastavne dijelove sustava i 5-godišnje jamstvo za električne komponente

Od čega se sastoji Solatube?

Kupola

Solatube kupola napravljena je od akrilnog stakla, otporna je na udarce i ima zaštitu od ultraljubičastih zraka što sprečava blijeđenje boja u prostoru. Efektivnu površinu za hvatanje sunčevih zraka osigurava patentirana tehnologija Raybender® 3000 i odbojna površina LightTracker™, koji povećavaju količinu uhvaćene svjetlosti i omogućavaju bolje osvjetljenje tijekom cijelog dana.

Krovni obrubi

Krovni obrubi na raspolaganju su za sve vrste krovova i njihovih nagiba, kao i za sve vrste krovnog pokrova. Dizajnirani su iz jednog komada, bez ikakvih spojeva, zbog čega jamče besprijekorno brtvljenje.

Spectralight® Infinity cijevi

Reflekitrajuću cijev Spectralight® Infinity karakterizira najveća učinkovitost reflektriranja svjetlosti na svijetu, koja iznosi 99,7 %. Dodavajući cijevi može se postići prijenos sunčeve svjetlosti do čak 30 m za učinkovito osvjetljenje prostora.

Raspršivač

Solatube nudi elegantno oblikovane raspršivače za postizanje optimalnog rasprišivanja velike količine dnevne svjetlosti koja se prenosi u prostor. Od klasičnih do moderno dizajnerskih, uljepšat će izgled svakog interijera.